Reprezentanții clusterului Bio Concept Valea Prahovei, membru în consorțiul de clustere Inter-Bio, au participat la Conferința de închidere a proiectului Robo-Fermier, organizată în data de 6 martie a.c. de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Băneasa-București, apreciindimportanța proiectului pentru modernizarea sectorului agricol și pomicol din România.

Conferința de închidere a proiectului a inclus prezentări detaliate ale rezultatelor obținute, demonstrații practice ale funcționalităților platformei și discuții despre modul în care această tehnologie inovatoare ar putea  să sprijine dezvoltarea sectorului agricol și pomicol în România. Proiectul „Realizarea platformei modulare robotice autonome Robo-Fermier” a fost finanțat prin intermediul fondurilor europene nerambursabile din PNDR, în cadrul căruia membrii unui grup operațional (GO) au colaborat în vederea obținerii unei tehnologii inovative.

Robo-Fermier a dezvoltat o platformă modulară robotică autonomă și se poate spune că a demarat pe scara maturității tehnologice de la demonstrarea conceptului până la primele aplicații practice și testări. Dar, putem considera încheierea proiectului un început pentru că mai sunt pași semnificativi până la recunoașterea și valorificarea pe piață dincolo de aceste experimente reușite. Extinderea la scală largă va presupune noi eforturi în condițiile în care nu suntem singurii care facem astfel de progrese la nivel mondial. Odată introdus pe piață la noi în regiune mai întâi, poate contribui la creșterea competitivității fermierilor noștri pe piața europeană. În calitate de coordonator al proiectului Wallachia eHub, de transformare și inovare digitală a regiunilor București-Ilfov și Sud-Muntenia, suntem deschiși să ducem această inițiativă cât mai aproape de piață, prin serviciile pe care le oferim, prezentate în cadrul conferinței” a declarat Costin Lianu, președinte Wallachia eHub.

Suntem mândri că proiectul s-a născut în rândul membrilor Clusterului Bio Concept Valea Prahovei, prin eforturile domnului Petre Ion, manager al companiei Bioca, care a investit eforturi și resurse cu mare tenacitate. Firma dânsului a prezentat prima idee a proiectului la Biofach Nürnberg în anul 2018, în cadrul programului “Servicii integrate de export, pentru IMM-urile din România”, finanțat prin “Programul de cooperare elveţiano – român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”. Admirabilă tenacitate dovedită în timp, a unei idei inovatoare care se materializează acum”, a declarat Irina Gabriela Rădulescu, președinte cluster Bio Concept Valea Prahovei.

Pentru mai multe informații legate de proiect, accesați acest link: https://bit.ly/pndr-grup-operational-robo-fermier

 

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

www.ushprobusiness.ro

 

Inter-Bio

Website: https://inter-bio.ro/ro/

Email: office@inter-bio.ro