PROSME

Reteaua europeana Enterprise Europe Network, prezenta in regiunile de dezvoltare Bucuresti – Ilfov si Sud Muntenia din anul 2008, isi continua si extinde activitatea, in perioada 2022-2025, prin proiectul „Promoting SMEs through Enterprise Europe Network” (PROSME), finantat in cadrul Programului Piata Unica.

Proiectul sprijina tranzitia intreprinderilor catre afaceri mai sustenabile economic, social si fata de mediu, in conditiile sustinerii inovarii digitale si cresterii rezilientei, astfel incat sa fie competitive pe Piata Unica europeana si pe pietele globale.

Serviciile PROSME ofera intreprinderilor un cadru pentru adoptarea de noi modele de afaceri, si includ:

  • consiliere pe teme de sustenabilitate, inovare, digitalizare sau pentru accesarea programelor europene de finantare, inclusiv pentru cercetare-dezvoltare si inovare;
  • asistenta pentru identificarea de parteneri europeni si internationali de afaceri sau proiecte de dezvoltare;
  • activitati de instruire si informare;
  • sprijinirea IMM-urilor in exprimarea opiniilor in cadrul procesului de elaborare a politicilor europene.

Noile metode de acordare a serviciilor pun accentul pe o cooperare si completare reciproca intre partenerii proiectului, in cadrul ecosistemelor locale si regionale, precum si cu structurile gazda.

Proiectul este propus de un consortiu format din 14 organizatii cu o experienta ampla in sprijinirea intreprinderilor, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov fiind coordonatorul de proiect.

Dimensiunea si valoarea adaugata europeana raman caracteristica esentiala a activitatilor PROSME.

 

Website proiect