În cadrul Adunării Generale a Asociației Clusterelor din România -Clustero, organizată  în data de 24 septembrie a.c. la Sfântul Gheorghe, consorțiul Inter-Bio al clusterelor afiliate sectorului organic a devenit zonă tematică națională în mișcarea clusterelor din România, ceea ce reprezintă o recunoaștere a acestei mișcări cu adevărat națională, întrucât vorbim de ecosisteme ale filierelor bio în zone geografice diferite (Iași, Tulcea, București – Ploiești – Dâmbovița, Craiova) și filiere diferite precum cereale, apicultură, legume și fructe.

Această zonă tematică presupune o implicare mai mare a sectorului organic în cercetarea și dezvoltarea destinată acestui sector distinct și de mare viitor în România și în lume. Astfel vom putea susține dezvoltarea de laboratoare vii  regionale în domeniul organic, transferul de tehnologie, cercetare aplicată, digitalizare și dezvoltarea de noi produse inovative.

„Suntem bucuroși pentru această recunoaștere națională care presupune eforturi mai mari de coordonare a cercetării aplicate. USH Pro Business și Inter-Bio, organizație umbrelă pentru agricultura organică, au jucat un rol de catalizator în acest proces. Practic dezvoltăm în fiecare regiune comunități de practică active în care fermierii, procesatorii și consumatorii să conlucreze mai mult cu institutele de cercetare și universitățile”, a declarat Costin Lianu, președinte Asociația Inter-Bio.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare

ushprobusiness.ro 

https://www.facebook.com/www.ushprobusiness.ro

https://www.linkedin.com/in/ush-pro-business/

https://www.instagram.com/ushprobusiness/

Str. Ion Ghica, Nr. 13, Sector 3, București, România

Inter-Bio

Websitehttps://inter-bio.ro/ro/

https://www.facebook.com/interbio.ro

Email: office@inter-bio.ro