Vă invităm, în data de 23 septembrie, să sărbătorim împreună producția ecologică, un tip de agricultură durabilă prin care producția alimentară se realizează în armonie cu natura, biodiversitatea și bunăstarea animalelor. Considerăm celebrarea acestei zile o ocazie excelentă de a sensibiliza publicul cu privire la producția ecologică și de a promova rolul-cheie jucat de aceasta în tranziția către sisteme alimentare durabile.

Producția ecologică aduce o serie de beneficii importante: câmpurile cultivate ecologic prezintă cu circa 30 % mai multă biodiversitate, animalele crescute ecologic se bucură de un grad mai mare de bunăstare și necesită mai puține antibiotice, fermierii ecologici au venituri mai mari și sunt mai rezilienți, iar consumatorii știu exact ce obțin!

Asociația Inter-Bio celebrează Ziua Europeană a Produselor Ecologice prin organizarea unei expoziții cu produse ecologice, astfel, prin participarea și implicarea Dvs., vom susține împreună:

  • Stimularea și promovarea consumului de produse ecologice
  • Sporirea producției ecologice
  • Îmbunătățirea în continuarea sustenabilității sectorului
  • Informarea și comunicarea cu privire la producția ecologică
  • Creșterea ponderii agriculturii ecologice, care va contribui la consolidarea lanțurilor de aprovizionare mai scurte și va oferi oportunități suplimentare fermelor mici

Invităm operatorii ecologici, actorii regionali, naționali sau locali, să fie alături de noi pentru ca această zi să fie un succes în sărbătorirea mișcării și a arăta succesul agriculturii ecologice pentru a regenera agricultura europeană și pentru a reconcilia agricultura cu natura!

Ziua ecologică a Europei este oportunitatea ideală de a face bilanțul modului în care Europa își atinge obiectivul de 25% teren organic sub management organic prin 2030, a tendințelor cererii consumatorilor, a conștientizării organice în lanțul de aprovizionare și a implementării Planului de acțiune ecologic al UE.

Asociația Inter-Bio vă invită să expuneți produse pentru degustare/materiale de promovare în cadrul expoziției. Pentru confirmări sau informații suplimentare ne puteți contacta pe email office@inter-bio.ro până la data de 8 septembrie 2022.

Vizualizați invitația