23 Septembrie 2023, ora 10,30

Expoziție de prezentare a produselor ecologice

-Sediul Primăriei Orașului Breaza (Bd. Republicii nr 82B, județ Prahova)-

Vă invităm, în data de 23 septembrie, la sediul primăriei orașului Breaza, județ Prahova, să sărbătorim împreună producția ecologică, un tip de agricultură durabilă prin care producția alimentară se realizează în armonie cu natura, biodiversitatea și bunăstarea animalelor. Considerăm celebrarea acestei zile o ocazie excelentă de a sensibiliza publicul cu privire la producția ecologică și de a promova rolul-cheie jucat de aceasta în tranziția către sisteme alimentare durabile.

Producția ecologică aduce o serie de beneficii importante: câmpurile cultivate ecologic prezintă cu circa 30 % mai multă biodiversitate, animalele crescute ecologic se bucură de un grad mai mare de bunăstare și necesită mai puține antibiotice, fermierii ecologici au venituri mai mari și sunt mai rezilienți, iar consumatorii știu exact ce obțin!

Asociația Inter-Bio în colaborare cu Primăria Orașului Breaza celebrează ZIUA EUROPEANĂ A PRODUSELOR ECOLOGICE,prin organizarea unui seminar cu tema Rolul educației, cunoștințelor, cercetării și inovării în promovarea agriculturii ecologice, însoțită de o prezentare de produse ecologice. La deschiderea evenimentului vor participa producători, fermieri, consumatori și reprezentanți ai autorităților publice și ai mediului academic și de cercetare.  Atelierul-dezbatere  vizează următoarele teme:

  • Stimularea și promovarea consumului de produse ecologice în țară și in exterior. Soluții de susținere  a promovării   prin educație, inovare și cunoștințe locale
  • Prezentarea inițiativei Wallachia Organics Lansarea Centrului de cunoștințe, educație și inovare în agroecology
  • Dezvoltarea de comunități de practică prin proiecte în domeniul agriculturii ecologice, în cadrul proiectelor OrganicTargets4EU și Agroecology-TRANSECT.  Soluții de digitalizare în agricultură oferite prin proiectul Wallachia eHub

Invităm operatorii ecologici, actorii regionali, naționali sau locali, să fie alături de noi pentru ca această zi să fie un succes în sărbătorirea mișcării și a arăta succesul agriculturii ecologice pentru a regenera agricultura europeană și pentru a reconcilia agricultura cu natura!

Ziua ecologică a Europei este oportunitatea ideală de a face bilanțul modului în care Europa își atinge obiectivul de 25% teren organic sub management organic prin 2030, a tendințelor cererii consumatorilor, a conștientizării organice în lanțul de aprovizionare și a implementării Planului de acțiune ecologic al UE.

Asociația Inter-Bio vă invită să expuneți produse pentru degustare/materiale de promovare în cadrul expoziției. Pentru confirmări sau informații suplimentare ne puteți contacta, până la data de 18  septembrie 2023, pe email office@inter-bio.ro  sau la telefon 0740.521.967- Costin Lianu, Președinte Asociația Inter-Bio.