În data de 24 aprilie 2023 a fost organizat, la sediul Universității Spiru Haret din București, evenimentul WEH Community Days. Acesta a avut ca scop promovarea Centrelor de Inovare Digitală ca parte din rețeaua europeană DIH-World care susține, în mod activ, accelerarea adopției tehnologiilor digitale în regiunile din România în care activează.

Cu acest prilej a  avut loc și workshop-ul „Instrumente de promovare a exportului în România. Oportunități pentru exportatori, digitalizare și internaționalizare”, organizat de Universitatea Spiru Haret cu implicarea directă a centrului USH Pro Business. Universitatea de Științe și Arte Aplicate din Lucerna-Elveția a fost prezentă în România pentru o săptămână de studiu cu tema „Global Value Chain Management„. Programul este dedicat masteranzilor la Masterul în Logistică și Management al Lanțului de Aprovizionare din cadrul Lucerne School of Business.

Agenda evenimentului a acoperit teme precum: practici de promovare prin centre de afaceri de export; politici de export; dezvoltarea exporturilor românești; aportul digitalizării; experiența Inter-Bio, USH Pro Business și ACEX (Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export) în dezvoltarea sustenabilă a exporturilor; prezentarea unor producători români în calitate de exportatori.

De asemenea, din perspectiva transformării digitale a firmelor au fost prezentate centrul de inovare digitală Wallachia eHub și tehnologiile specifice sectorului agroalimentar, ecosistemele de inovare și networking, promovarea și internaționalizarea IMM-urilor din România precum și povești de succes ale unor producători români.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai companiei Hipy Bio SRL, ai clusterului Bio Concept Valea Prahovei, ai Clusterelor Danube Engineering Hub și Smart Alliance.

„Am fost onorați să avem o zi a comunității Wallachia eHub (WEH) în prezența studenților elvețieni  de la Universitatea de Științe și Arte Aplicate din Lucerna, la sediul nostru central, în cadrul USH Pro Business, centru antreprenorial al universității Spiru Haret. Universitatea noastră, în calitate de coordonator al proiectului european WeH, este preocupată să contribuie la transformarea digitală și internaționalizarea mediului de afaceri prin servicii suport eficiente, iar prezența mediului academic și a studenților elvețieni din domeniul administrării afacerilor a fost un bun prilej de transfer de cunoștințe, de dezvoltare a unor proiecte inovative”, a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, coordonator centru de inovare digitală Wallachia eHub.

USH Pro Business 

www.ushprobusiness.ro

https://wallachiaehub.ro/

Email: weh@spiruharet.ro