Asociaţia INTER-BIO a devenit recent membră TP ORGANICS, una dintre cele 40 de platforme tehnologice europene, recunoscută oficial de Comisia Europeană. Este o reţea dezvoltată exclusiv pe domeniul agriculturii ecologice, care prin intermediul celor 103 membri şi celor 7 platforme naţionale, reuneşte 5.8 milioane de fermieri, 5000 de companii şi 2500 de cercetători şi consilieri agricoli. Această platformă este implicată în dezvoltarea agendelor de cercetare și inovare și a foilor de parcurs pentru acțiuni de cercetare la nivelul UE și la nivel național în domeniul ecologic.

“Cercetarea și inovarea sunt cruciale pentru dezvoltarea sectorului ecologic și pentru conceperea unor sisteme alimentare durabile, de aceea, TP ORGANIS şi Asociaţia INTER- BIO pledează pentru amplificarea finanțărilor pentru cercetare în sfera organică și agroecologică.” a declarat Costin Lianu, Preşedinte INTER-BIO În calitate de membră a acestei platforme, Asociaţia INTER-BIO se va implica în:

 Promovarea agriculturii ecologice;
 Crearea unor sisteme agricole diversificate, rezistente la schimbările de mediu;
 Redefinirea politicilor privind agricultura ecologică, pornind de la nivel local la
nivelul Uniunii Europene;
 Dezvoltarea unor lanțuri de valoari durabile pentru sisteme alimentare mai bune;
 Crearea unui sistem agricol şi alimentar eficient, suficient şi consistent la nivel
European.

În cazul în care sunteţi interesaţi de proiecte de cercetare în domeniul agriculturii ecologice prin platforma TP ORGANICS, împreună cu Asociaţia INTER-BIO, contactaţi:
0740.521.967, 0724.414.566, 0736527415.