USH Pro Business, împreuna cu Romanian Chamber of Commerce Singapore (RoCham Singapore), Asociația Inter-Bio și Clusterul Smart Allinace, au organizat la București, în data de 20 septembrie 2022, seminarul internațional SINGAPORE-ROMANIAN BUSINESS BRIDGE, cu participarea unei delegații de oameni de afaceri din Singapore dar și a unor reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

„USH Pro Business, împreună cu partenerii săi, este o rețea semnificativă de companii, grupuri de companii, asociații de afaceri, organizații de cercetare, dezvoltare și inovare, centre de digitalizare, universități și autorități locale interesate să valorifice potențialul ridicat de colaborare cu rețele similare din Singapore.
Obiectivul principal al acestei întâlniri a fost să ne conectăm, să ne prezentăm potențialul și să explorăm viitoare colaborări, prin USH Pro Business și partenerii săi, ca poartă de intrare în afacerile românești. Am concentrat discuțiile pe prezentarea potențialului firmelor și clusterelor pentru a identifica posibilități de colaborare. Am prezentat pe larg serviciile pe care le dezvoltăm în calitate de coordonatori sau parteneri ai rețelelor europene EDIH și EEN(Enterprise Europe Network) prin Walachia eHub și Inter-Bio” a declarat Costin Lianu, președinte Inter-Bio și director general al USH Pro Business.
“Bazat pe parteneriatul dintre Universitatea Spiru Haret, prin centrul său antreprenorial USH Pro Business, dar și Camera de Comerț bilaterală România – Singapore, vom continua să identificăm atât relații de afaceri, cât și forme de colaborare în zona de cercetare-dezvoltare-inovare, inclusiv cu implicarea universităților din Singapore”, a mai adăugat acesta.

„În cadrul întâlnirii, prezentarea membrilor clusterui Smart Alliance și activitatea acestuia au fost bine apreciate de delegația oamenilor de afaceri din Singapore. Avem bune posibilități de afaceri în outsourcing și soluții comune în domenii precum securitate cibernetică, inteligența artificială, blockchain și sisteme pentru afacere ” a declarat Cosmin Măcăneață președinte Smart Alliance.

În cadrul seminarului au fost prezentate următoarele teme: Perspectiva RoCham Singapore cu privire la oportunitățile de afaceri dintre România și Singapore; tendințe și oportunități pe piața de outsourcing română și internațională. De asemenea, în cadrul workshop-ului a avut loc atât prezentarea companiilor singaporeze precum și a companiilor și clusterelor românești, cât și prezentarea SgTech Association Singapore. La finalul evenimentului a avut loc o sesiune de matchmaking și networking.

Invitații care au susținut temele și prezenările au fost: Remus Pasca- VP Romanian Chamber of Commerce; Sezin Ata Diler Singapore Enterprise; Cosmin Macăneață- President Smart Aliance & Managing Partner Omega Trust; Costin Lianu- President Wallachia eHub Consortium & General Manger USH Pro Business Center; Sures Agarwal- Honorary Secretary Cloud & Data Chapter – SgTech Singapore. În alocuțiunile lor partenerii singaporezi au exprimat interesul de a dezvolta afacerile în domenii legate de tehnologia informației, agricultură și energie.

USH Pro Business

Evenimente, Comunicare și Internaționalizare