Atât în momentele de stabilitate dar, mai ales în cele de risc provocate de crize, standardele prin instrumentele practice oferite, furnizează încredere în activități și produse, reduce incertitudinea și riscurile din sectorul agroalimentar. Ele ajută la reducerea impactului asupra mediului a operațiunilor efectuate, prin controlarea calități apei, aerului și solului, încurajează procesele de producție sustenabile, orientează fermierii și procesatorii către metode de producție mai curate și mai sigure.
Mai mult, oferă beneficii  decidenților guvernamentali, furnizând informații despre ce se așteaptă din partea produselor și serviciilor destinate piețelor de export. Aceste informații oferă baza fundamentală în alocarea resurselor, în producerea bunurilor și serviciilor care vor fi acceptate în diferitele regiuni. Iar pentru operatorii din sector, avantajele sunt legate de îmbunătățirea lanțului valoric, prin faptul că fiecare activitate sau etapă din cadrul procesului (producție, procesare, comercializare) devine mai eficientă.
În acest context, un obiectiv important de pe agenda Asociației INTER-BIO este  de a elabora primul standard pentru operatorii din agricultura ecologică din România. Primele demersuri în atingerea  obiectivului au fost făcute.
Acum, Asociația INTER-BIO și USH Pro Business invită  membrii CT 180 să participe, alături de membrii CT 95, la lucrările de elaborare ale  primului standard românesc, original, referitor la agricultura ecologică. Evenimentul digital va fi găzduit de platforma Go ToMeeting, în data de 20 iulie 2020, începând cu ora 14.00.
AGENDA
  • Analiză, observații și comentarii asupra anteproiectului standardului original  – SR 13595, Agricultură ecologică. Cerințe și recomandări pentru valorificarea condițiilor pedoclimatice, a biodiversității și a structurii suprafețelor cultivabile ecologic și/sau din flora spontană/arii protejate/zone asimilate.
UNDE? CÂND?
  • Evenimentul se va desfășura în data de 20 iulie 2020, ora 14.00, online, în aplicația Go ToMeeting. Pentru confirmarea participării și solicitarea de informații suplimentare, ne puteți contacta la tel:0740521967, e-mail: office@ushprobusiness.ro sau accesați www.ushprobusiness.ro.