Asociația profesională INTERBIO a producătorilor, procesatorilor și comercianților pe filiere de produse certificate ca produse ecologice intenționează să organizeze cu finanțare  de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Programul de Promovare a Exporturilor, participarea la Târgul Internațional MENOPE ce va avea loc în perioada 3-5 decembrie 2019.

MENOPE – Middle East Natural&Organic Product Expo este singurul eveniment comericial  din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord concentrat pe produse organice. Expoziţia  a avut mai mult de 15 ediţii şi a oferit an de an noi oportunităţi de accesare a  pieţei, atât companiilor regionale cât şi celor internaţionale expozante. Menționăm că la ediția din 2018 au participat 23 de firme producătoare bio românești.

O serie de inițiative guvernamentale din Orientul Mijlociu implementate de-a lungul anilor, au transformat Emiratele Arabe Unite într-unul dintre statele cele mai importante și mai avansate din domeniul afacerilor ecologice și naturale.  Cererea pentru produse alimentare organice a crescut semnificativ şi datorită conștientizării cu privire la beneficiile produselor ecologice, interesul faţă de produse cosmetice şi medicale ecologice fiind pe un trend ascendent. Evenimentul reuneşte expozanţi din 55 de ţări, peste 2500 de produse şi peste 200 de furnizori în  12 pavilioane.

Expoţia este organizată de Global Links Dubai LLC sub patronajul Ministerul Schimbărilor Climatice şi Mediului şi oferă oportunităţi de colaborare cu importatori, exportatori, angrosiști, supermarketuri şi hypermarketuri de top prin :

  • PROGRAMUL DE GĂZDUIRE A CUMPĂRĂTORILOR
  • PROGRAMUL CUMPĂRĂTORILOR VIP
  • STRATEGIE ONLINE ŞI OFFLINE
  • PLATFORMĂ PENTRU PRODUSE ORGANICE ŞI NATURALE

Vă invităm pe data de 30 ianuarie 2019, începând cu ora 10:00, la sediul USH Pro Business, să participați la un eveniment care va expune modul în care s-a desfășurat ediția precedentă a Târgului MIDDLE EAST ORGANIC&NATURAL PRODUCTS EXPO DUBAI 2018 și care are ca scop pregătirea participării la ediția din 2019.

ÎN AGENDA EVENIMENTULUI SE VOR DEZBATE URMĂTOARELE

– Date și informații desre Târgul Internațional MIDDLE EAST ORGANIC&NATURAL PRODUCTS EXPO DUBAI

– Rezultatele participării la Târgul Internațional MENOPE 2018

– Modalități de organizare a pavilionului național pentru ediția din 2019

TARGET

  • Operatori din agricultura ecologică
  • Operatori din domeniul cosmeticelor ecologice

SPEAKERI

Conf. univ. dr. Costin LIANU, Director General USH Pro Business, Președinte InterBio

A inițiat și a contribuit la înființarea Consiliului Național de Export în România și a coordonat elaborarea și implementarea a trei Strategii Naționale de Export (SNE ) în perioada 2004-2015, când a avut și rolul de expert internațional al Centrului Internațional de Comerț de la Geneva. A coordonat activități de branding și promovare externă pentru sectoarele exportatoare din SNE și a contribuit la promovarea în cadrul SNE a tuturor afacerilor inovatoare cu potențial de export.  Este expert în Programul Elvețiano – Român de Promovare a Exporturilor în perioada 2017-2019. A constituit recent Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX).

Marian Dobrilă, Manager de Proiect Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România

Marian Dobrilă este membru fondator și director al TDP Partners, una din firmele de consultanță specializată în accesarea Fondurilor Europene aflați printre liderii de piață în România. În cei 12 ani de existență, societatea a derulat proiecte pentru beneficiari privați și publici în valoare de peste 300 de milioane de euro, în special în domeniile: industrie, servicii, cercetare-dezvoltare-inovare și energie. Marian este inițiator, fondator și director al Asociației Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene, asociație care reunește peste 60 de firme de consultanță cu proiecte realizate de peste 3 miliarde de euro. ACRAFE a fost unul dintre vectorii profesionali ai pieței de consultanță, partener de dialog permanent de 10 în relația cu Guvernul României. În 2017, de aproape 2 ani, derulează Proiectul Servicii de Export pentru IMM-urile din România, având ca obiectiv crearea a două Centre de Afaceri pentru Export, la Bacău și Ploiești, având ca scop susținerea firmelor românești în domeniile producție de mobilă și  agricultură ecologică. Proiectul a instruit 83 de firme românești și a selectat 46 de companii pentru participarea la târgurile internaționale de la Budapesta, Dubai, Istanbul, Nuremberg, Kuala Lumpur și Shanghai, fiind înregistrate deja  exporturi pe piețele țintă.

Mădălina GIURESCU – Președinte BioCătina

A fost expozant la ediția din 2018 a Târgului Internațional MENOPE după ce a participat cu succes in Programul Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din România. Conduce o cooperativă în domeniul producției de produse din cătină certificată ecologic, precum și Asociația Organic Land, asociație a producătorilor din agricultura ecologică.

Descărcați invitația