Interesul crescut pentru sănătate și preocuparea pentru protecția mediului, determină majoritatea tarilor să stimuleze producția si consumul produsele ecologice, acestea devenind tot mai căutate, atât de către consumatorii români, cât și străini.  Auzim multe despre substanțele chimice din mediu.  Sunt peste tot, în sol, în apa, în aer, în casele  și în mâncarea noastră. Firmele sunt obligate să fie transparente cu privire la unele lucruri cum ar fi nivelul de grăsimi și de zahăr, de e-uri, dar, nu vă spun despre altele, respectiv ce a fost pulverizat pe mâncare, ce semințe și îngrășăminte au folosit la cultivare, ce agenți chimici au implicat în proces. Producătorii care utilizează eticheta alimentară ecologică aleg să fie mai transparenți și să permită inspecțiile terților la ferma lor, pentru a verifica dacă ceea ce susțin în reclame este adevărat și astfel ai garanția ca substanțele chimice din alimente sau chiar îmbrăcăminte sunt drastic reduse. Certificare organica face diferența. Cercetările arată că cei care își doresc să consume astfel de produse sunt dispuși să plătească un preț mai mare pentru o hrană mai sigură și de calitate. Agricultura ecologică reprezintă un sistem de producție care susține sănătatea solurilor, a ecosistemelor și a oamenilor. Aceasta are la bază sistemele ecologice, biodiversitatea și ciclurile de viață adaptate condițiilor locale, în locul utilizării input-urilor cu efecte adverse.

Un produs certificat ecologic în România poate fi comercializat oriunde în lume cu statutul produs ecologic, eticheta fiind recunoscută internațional. Acest lucru oferă unui fermier care cultivă ecologic să intre pe piețe mai largi.

Cu o creștere tot mai mare, agricultura ecologică oferă numeroase beneficii pentru cei care decid să facă conversia, de la agricultura convențională sau să înceapă o afacere cu produse bio. Procesul ecologic impune o serie de măsuri care trebuie respectate pentru ca producția să obțină calificativul de produs ecologic. Acest proces sustenabil presupune cultivarea plantelor, creşterea animalelor apropiindu-se cel mai mult de legile naturii. Agro Danubius Trading parte a Centrului de Inovare Bio Danubius Cluster susține agricultura ecologică combinând tradiția, inovația și știința în beneficiul producătorilor, procesatorilor, comercianților, consumatorilor si  mediului înconjurător. Specialiștii noștri  în agricultură ecologică vor explica  avantajele si oportunitățile  pe care le obțin cei care practică agricultura ecologică:

 

Vizualizați invitația